De Zilverij

Steenzetten

De Zilverij zet ook stenen, nl. (half)edelstenen, zirconia en diamant.

U kan zelf uw eigen stenen aanleveren en dan worden deze gezet of u kan er voor kiezen om stenen aan te kopen bij de Zilverij.

HOE AANLEVEREN:

  • kies een zetmethode (zetkast, in de plaat, tube, etc)
  • indien in zetkast, tube of … moeten deze wel goed vastgesoldeerd zijn op het juweel aangezien er krachten uit geoefend worden op de zetkast, tube of …
  • eventueel de steen of stenen.  Zorg voor voldoende stenen want er kan altijd iets fout gaan.

TERMIJN:

binnen brengen kan steeds na afspraak.  Wanneer klaar kunnen we juist zeggen afhankelijk van de planning.  Een richtlijn is, gaat het om kleine hoeveelheden (< 5 stuks) dan kan het normaal binnen 1 à 2 dagen als het grote hoeveelheden zijn dan moet je rekenen op 4 à 5 dagen afhankelijk van hoeveel stuks het zijn.  De juiste afhaaldatum kunnen we bepalen als je de juwelen binnen brengt en we concreet weten wat er juist moet gebeuren.

TARIEVEN:
Het tarief wordt bepaald op basis van de zetmethode, de grootte van de steen en het aantal stenen.  Bv. Één steen van 2mm rechtstreeks in de plaat kan al vanaf €13,00.

BREKEN VAN STEEN/DIAMANT:
Sommige (half)edelstenen en zeker diamanten zijn (zeer) prijzig.  Het zijn natuurlijke producten en kunnen dus onvolkomenheden bevatten wat kan leiden tot scheuren, breken of chippen van de (half)edelstenen / diamanten tijdens het zetproces.  Om deze reden kan de steenzetter geen verantwoordelijkheid nemen bij het scheuren, breken of chippen van de (half)edelstenen / diamanten.  Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij de klant.  De steenzetter gebruikt wel al zijn vaardigheden en expertise om de kans op scheuren, breken of chippen van de (half)edelstenen / diamanten te minimaliseren.

Indien u interesse heeft, kan u ons vrijblijvend contacteren.